Woon & Werkruimteadvies Nederland

Neem contact op

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Sinds 2015 heb je verplicht een energielabel te hebben als je je woning gaat verkopen of verhuren. Je laat met die label zien hoe energiezuinig de woning is. De koper of huurder weet dan ook welke energiebesparende maatregelen nog nodig zijn om de woning nóg energiezuiniger te maken. Een woning met een A-label is het zuinigst. Een woning met een G-label is niet energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van de woningkenmerken, zoals het woningtype, beglazing, verwarming en isolatie.

Hoe stel je het energielabel vast?

Onze specialist komt bij je langs en bekijkt de installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Je krijgt een rapport bij het energielabel. Hierin staan de energieprestaties van je woning en je vindt in dat rapport welke verbetermogelijkheden je kunt toepassen om het energieverbruik van de woning te verminderen.

De specialist komt bij jou thuis om het energielabel te bepalen. Dat doet hij op basis van de nieuwe rekenmethode NTA8800. Je kunt alleen via een specialist een energielabel voor je woning aanvragen. Al onze specialisten zijn hiervoor opgeleid.

Energielabel aanvragen